Kakaowo-pomarańczowe gofry marchewkowe podane z bananem, pomarańczą, musem z gruszki, domowym masłem orzechowym, orzechami arachidowymi i ziarnem kakaowca |
Przepis:
- 20g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 35g mąki kukurydzianej
- jajko
- marchewka
- sok z połowy pomarańczy (około 60ml)
- skórka otarta z połowy pomarańczy
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta sody
- łyżeczka kakao
- kilka kropli oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
Jajko, sok z pomarańczy i olej miksujemy. Przesiewamy suche składniki i dokładnie łączymy. Dodajemy startą na małych oczkach marchewkę oraz skórę pomarańczy, mieszamy. Pieczemy w dobrze nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy do zarumienienia. Podajemy z dodatkami.
Miłego dnia! :)
Co za cuda! Na pewno pyszne :)
OdpowiedzUsuńMarchewkowe gofry? Porywam w takim razie ;) I jeszcze ta pomarańcza... Jestem pewna, że smakowały nieziemsko ♥
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
wspaniale *.*
OdpowiedzUsuńteż się dziś zajadałam goframi :D
OdpowiedzUsuńa z marchewką robiłam, są genialne :)
i znowu te ogromne i pyszne gofry!
OdpowiedzUsuńJesteś uzależniona od kakao, prawda? :D
OdpowiedzUsuńPiona za gofry! Wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńJuż nie pamiętam kiedy ostatnio gofry jadłam, muszę to nadrobić :))
OdpowiedzUsuń