sobota, 7 lutego 2015

193. Cytryna z migdałową nutą

Tradycyjnie sobotni poranek rozpoczynam nad patelnią. Tym razem smażę placki. Po tygodniowej serii kakaowych śniadań miałam ochotę na stonowane, lekkie śniadanie. W plackach zestawiłam kontrastujące ze sobą smaki - słodką gruszkę oraz aromatyczną cytrynę. Z pośród bakalii dzisiaj zdecydowałam się na migdałową nutę. Nie mogło zabraknąć także banana oraz domowego masła, obowiązkowo migdałowego. Taki weekendowy poranek to ja rozumiem. :)

Cytrynowe placki na musie z gruszki podane z bananem, musem z gruszki, domowym masłem migdałowym, migdałami, prażonymi płatkami migdałów i skórą cytryny,
zielona herbata z cytryną

Placki wykonane zostały z mąki owsianej, pszennej pełnoziarnistej i mielonych migdałów.

Miłego dnia! :)

17 komentarzy:

  1. Przepyszne połączenie smaków! ;)
    Ile Ty masz tych maseł orzechowych w zanadrzu? xD

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hmm kupne i domowe masło arachidowe, migdałowe, z nerkowców. No i jeszcze tahini i domowe słonecznikowe :)

      Usuń
  2. U mnie też od rana leniwe smażenie. :D Przepysznie Ci to wyszło.

    OdpowiedzUsuń
  3. masło z migdałów <3 uwielbiam ! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Mnaaam pychotki :)
    Zapraszam do wzięcia udziału w moim konkursie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kradnę jedną wieżyczkę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. udekorowane fenomenalniee! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. I w tym momencie żałuję, że mam za słaby blender na robienie domowych maseł;C

    OdpowiedzUsuń
  8. Taki początek weekendu to ja rozumiem :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Przepyszne placuszki i przepysznie podane jak zawsze!

    OdpowiedzUsuń
  10. Jak zawsze się ślinię do monitora :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Jesteś chyba największą fanką cytrusowych aromatów! :)

    OdpowiedzUsuń