wtorek, 28 lipca 2015

297. Ciemna wersja

Tak jak już wczoraj wspominałam - dzisiaj ciemna wersja kremu z płatków ryżowych. Poprzedni krem był kokosowy z aromatyczną miętową nutą, teraz jednak postawiłam na kakaowo-kawowe smaki, również z nutą mięty. Sezonową cukinię zastąpiłam młodą pietruszką. Tak jak wczoraj do kremu dodałam ricottę oraz ubite białko jaja. Dodatki również nie wiele się zmieniły - owoce - identyczne jak wczoraj, orzechy - tym razem laskowe. Nie umiem stwierdzić które zestawienie smakowało mi bardziej. :)

Kakaowo-kawowo-miętowy krem ryżowy z pietruszką, podany z bananem, śliwką, jagodami, orzechami laskowymi, ziarnem kakaowca i gorzką czekoladą

Bo własnoręcznie zbierane jagody smakują o niebo lepiej! Dwie godziny spędzone w lesie zdecydowanie się opłaciły.
Odnosząc się do inicjatywy Ewy - ja najbardziej stawiam na Poznań. :D Ewentualnie w przyszłym tygodniu morze, bo akurat będę nad Bałtykiem, więc można byłoby coś wykombinować. :) Wiem, że nie ma miejsca, by pasowało nam wszystkim. Dlaczego Polska jest taka duża!? :D
Miłego dnia! :)

5 komentarzy:

  1. Może i Polska jest duża, ale za to chętna do integracji ;)
    Sama nie wiem , która wersja tego kremu bardziej zachęca, obydwie godne pozazdroszczenia :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Polacy do integracji pierwsi haha zwłaszcza na imprezach

    OdpowiedzUsuń
  3. Taką wersję spróbowałabym,zwłaszcza ,że jest dużo jagód;))

    OdpowiedzUsuń
  4. Zapomniałam o pietruszce na słodko...

    OdpowiedzUsuń