środa, 15 lipca 2015

289. Bo trzeba korzystać

Myślałam, że już kiedyś smażyłam placki z dodatkiem cukinii, jednak się myliłam. To dopiero moje drugie(!?) śniadanie z wykorzystaniem tego warzywa. Postawiłam na aromatyczne, kokosowe placki - z dodatkiem mleczka kokosowego, wiórków oraz mąki kokosowej. Ich struktura przypominała wilgotny biszkopt. Podałam je oczywiście z owocami - dojrzałym bananem i kwaśnymi wiśniami, a także z bakaliami.  Trzeba korzystać z sezonowych warzyw i owoców, póki jeszcze czas! :)

Kokosowe, ryżowe placki cukiniowe, podane z bananem, wiśniami, migdałami, prażonymi płatkami migdałów, płatkami i wiórkami kokosowymi 

Nie mam dziś weny, więc nic mądrego nie napisze..
Miłego dnia! :)

13 komentarzy:

  1. Cukiniowe placki jadłam tylko na słono, będę musiała wypróbować je w wersji słodkiej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow, zero kakao? To nadal ta sama Paulina? :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj tak ! Trzeba korzystać z sezonowych warzyw i owoców pełną parą :D

    OdpowiedzUsuń
  4. placuszki cukiniowe z kokosową nutą smakują mi nawet bardziej od tych kakaowych! z pewnością smakowały świetnie, bo też tak pysznie je podałaś, że aż trudno wzrok oderwać - perfekcja, jak zawsze! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ooo kochana, masz co nadrabiać, cukinia to królowa warzyw! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Tak tak, moc owoców i warzyw dookoła trzeba korzystać :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cukinia,eh nigdy się do niej nie przekonam :(

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. a co może być teraz lepszego niż korzystanie z tego co sezon nam daje :p no nic tylko korzystać :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Cukinia na słodko jest świetna ;) Uwielbiam ją w połączeniu z kokosem :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Cukinię jadałam dotąd tylko w wersji wytrawnej, ale takie placki kuszą ♥

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak delikatnie wyglądają te placuszki. :) zgadzam się w 100% sezon na owoce nie trwa cały rok, więc trzeba teraz je zajadać. ;)

    OdpowiedzUsuń