piątek, 10 lipca 2015

285. Bo już chłodniej

Lato robi się coraz chłodniejsze, czas nieco przystopować z lodówkowymi śniadaniami. Dzisiaj - prosto z piekarnika. Chciałam spróbować czegoś nowego, coś z czym jeszcze nigdy się nie spotkałam. Zainspirowana pomysłem Darii postawiłam na wypiek z kaszy gryczanej. Był bardzo kakaowy - niczym brownie. Mąka kokosowa nadała mu delikatny kokosowy aromat, a dojrzały banan naturalną słodycz. Brownie nadziałam sezonowymi owocami - tym razem czereśniami oraz gorzką czekoladą. Chyba nie muszę mówić jaki był tego efekt? :)

Kakaowe brownie gryczane z mąką kokosową i bananem, nadziane czereśniami, gorzką czekoladą, z ziarnem kakaowca, nerkowcami i wiórkami kokosowymi

Dzisiaj piątek, tak? W wakacje kompletnie nie potrafię rozróżnić dni tygodnia, każdy z nich jest taki sam. 
Ranek spędzę z siostrą w mieście, szykują się duże zakupy! Zapasy w szafce przecież trzeba uzupełniać na bieżąco! :D
No i nie pozostaje mi nic innego jak podziękować Wam za wczorajsze komplementy! Krótko mówiąc - dowartościowałyście mnie! <3
Miłego dnia! :)

14 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Brownie z kokosową nutą brzmi pyyyysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja niby dni rozróżniam, bo w weekendy (nieco paradoksalnie ;)) pracuję, ale w sumie i tak mi się te wszystkie daty mylą ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. nono, brzmi bardzo zachęcająco :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Brownie wygląda megaa apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. tyle dobra w jednej miseczce!

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja również muszę zabrać się za przepisy które tworzy Daria :) Pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Rozpieszczasz się - zazdroszczę :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mam nadzieję, że zakupy udane! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. jaka świetna miseczka! wszystko wygląda tak pysznie:)
    zapraszam:)

    OdpowiedzUsuń