wtorek, 23 września 2014

85. Pęczak!

Stałam przed trudną decyzją, którą kaszę (otrzymaną od Skworcu) jako pierwszą wypróbować. Szczerze mówiąc z żadną z nich do tej pory styczności nie miałam. Myślałam, myślałam i postanowiłam ugotować kaszę jęczmienną, a mianowicie pęczak. Jak wrażenia? Kasza bardzo mi posmakowała, jest gruba i sprężysta. Dzisiaj, aby dobrze wyczuć jej smak gotowałam ją bez dodatków, jestem pewna że z nimi byłaby jeszcze lepsza. Przekonam się następnym razem! :)


Kasza jęczmienna pęczak gotowana na mleku (z lnem), podana z gruszką, śliwką, bananem, jagodami, miodem i mieszanką ziarenek

Oj, ciężki dzień był dzisiaj w szkole... 3 kartkówki, odpytywanie i diagnoza z matematyki.
W taką pogodę chce się tylko wskoczyć w ciepłe skarpety i z gorącą herbatą pod koc <3 Miłego popołudnia, zapewne spędzonego nad książkami. :)

17 komentarzy:

  1. Pęczak jest pyszny :) Uwielbiam go :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pęczak jest rewelacyjną kaszą! Szczególnie lubię go za to, że długo się go je :)
    Oj... kochana, małe lenistwo Ci się należy!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam nadzieję, że dobrze Ci poszło :3

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam pęczak za tw ziarenka :D

    OdpowiedzUsuń
  5. o tak herbatka i książki, piona! :)
    a kaszy tej jeszcze nie jadłam :<

    OdpowiedzUsuń
  6. Pęczak jest świetny i strasznie sycący! :)
    Jak sama już zauważyłaś nominowałam Cię :*

    OdpowiedzUsuń
  7. trzymam kciuki za te nieszczęsne karkówki!
    Pęczaku nie jadłam ale jeśli to odmiana kaszy jęczmiennej i smakuje tak jak opisałas to nie ma na co czekać :D

    OdpowiedzUsuń
  8. kiedyś jadłam pęczak w sałatce, ale sama nigdy go nie przyrządzałam ;) i najwyższy czas to zmienić ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam kaszę pęczak ale w tej wersji jeszcze nie jadłam :-) super pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. te kasze w takiej wersji zawsze <3 !

    OdpowiedzUsuń
  11. Aż mi się zatęskniło do tej cudownej kaszy .... ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Musze ją w końcu posmakować ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja jeszcze nie miałam okazji jeść tej kaszy, ale wypatruję jej jak jestem w sklepie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam pęczak na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  15. pęczak bardzo lubię, ale na słodko jeszcze nie jadłam, chociaż gdybym miała zjeść go na śniadanie to zdecydowanie ugotowalabym go już wieczorem, zwariowalabym czekając rano aż zmięknie ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. pyszne połączenie! Wciąż sobie obiecuję kupić ten pęczak, ale zawsze zapominam :)

    OdpowiedzUsuń