Rozpoczynając przygodę z blogiem znałam tylko kaszę mannę. Teraz w jednym paluszku mam rodzaje kasz i do czego one służą. Od dawna chciałam nabyć
kaszę jaglaną, ale zawsze coś powstrzymywało mnie przed jej kupnem i mówiłam sobie, że następnym razem włożę ją do mojego koszyka. W końcu nadszedł ten dzień i do domu wróciłam z kaszą. Sama nie wiedziałam czy będzie mi smakować, chciałam zrobić z niej coś czego nigdy wcześniej nie jadłam, a zarazem wiedziałam, że na pewno będzie smaczne. Postawiłam na zimne trufle. Każdy z innej "panierce", bo tak właśnie lubię! Teraz mogę śmiało stwierdzić, że na dobre polubiłam się z jaglaną! :)
|
Trufle z kaszy jaglanej obtoczone w: - ziarenkach "Słoneczne pola" - kakao - muesli Mixit - wiórkach kokosowych - orzechach pekan - orzechach ziemnych nadziany masłem orzechowym oraz - nasączone aromatem waniliowym i migdałowym podane z bananem z dodatkami, herbata Sekret Esmeraldy |
Ja już po szkole, a może dopiero? :P Dzisiejsze lekcje minęły w mgnieniu oka, tak to może być codziennie! Dodatkowo wpadło kilka pozytywnych ocen. Jest pozytywnie :)
świetne "panierki" :D
OdpowiedzUsuńPięknie poddane :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze trufle pod słońcem! :)
OdpowiedzUsuńCóż za różnorodność!
OdpowiedzUsuńja jaglankę uwielbiam pod wszelkimi postaciami a trufle są jednym z jej genialnych modyfikacji ;)
OdpowiedzUsuńTwoje to istne cudo *.*
hah ja też kiedyś tylko mannę znałam, a teraz... :D
OdpowiedzUsuńtrufrlki koniecznie muszę zrobić :)
Takie wpsaniale <3 !
OdpowiedzUsuńTeż takie robię :-) są pyszne i je polecam :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuńMmmm małe pyszności :)
OdpowiedzUsuńkusisz tymi truflami!
OdpowiedzUsuńmuszę Ci kiedyś podkraść choć jedną taką dobrą truflę! :)
OdpowiedzUsuńjak na pierwszy raz z kaszą jaglaną to bardzo ciekawy i odważny przepis sobie wybrałaś ;) gratuluję pomysłu ;p
OdpowiedzUsuńU Ciebie jak zwykle tyle różności że nie wiem jakiego trufla miałabym wybrać!;)
OdpowiedzUsuńŁadnie podane! Robiłam kiedyś takie trufle, ale Twoje prezentują się zdecydowanie bardziej apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńKasza jaglana faktycznie zasługuje na ogromną uwagę.
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie.
czyli pierwsze kombinacje z jaglanej smakowite :)
OdpowiedzUsuń