poniedziałek, 8 września 2014

71. Trufle z jaglanej

Rozpoczynając przygodę z blogiem znałam tylko kaszę mannę. Teraz w jednym paluszku mam rodzaje kasz i do czego one służą. Od dawna chciałam nabyć kaszę jaglaną, ale zawsze coś powstrzymywało mnie przed jej kupnem i mówiłam sobie, że następnym razem włożę ją do mojego koszyka. W końcu nadszedł ten dzień i do domu wróciłam z kaszą. Sama nie wiedziałam czy będzie mi smakować, chciałam zrobić z niej coś czego nigdy wcześniej nie jadłam, a zarazem wiedziałam, że na pewno będzie smaczne. Postawiłam na zimne trufle. Każdy z innej "panierce", bo tak właśnie lubię! Teraz mogę śmiało stwierdzić, że na dobre polubiłam się z jaglaną! :)


Trufle z kaszy jaglanej obtoczone w:
- ziarenkach "Słoneczne pola"
- kakao
- muesli Mixit
- wiórkach kokosowych
- orzechach pekan
- orzechach ziemnych nadziany masłem orzechowym oraz
- nasączone aromatem waniliowym i migdałowym
podane z bananem z dodatkami,
herbata Sekret Esmeraldy


Ja już po szkole, a może dopiero? :P Dzisiejsze lekcje minęły w mgnieniu oka, tak to może być codziennie! Dodatkowo wpadło kilka pozytywnych ocen. Jest pozytywnie :)

16 komentarzy:

  1. Najlepsze trufle pod słońcem! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja jaglankę uwielbiam pod wszelkimi postaciami a trufle są jednym z jej genialnych modyfikacji ;)
    Twoje to istne cudo *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. hah ja też kiedyś tylko mannę znałam, a teraz... :D
    trufrlki koniecznie muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Też takie robię :-) są pyszne i je polecam :-) mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. muszę Ci kiedyś podkraść choć jedną taką dobrą truflę! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. jak na pierwszy raz z kaszą jaglaną to bardzo ciekawy i odważny przepis sobie wybrałaś ;) gratuluję pomysłu ;p

    OdpowiedzUsuń
  7. U Ciebie jak zwykle tyle różności że nie wiem jakiego trufla miałabym wybrać!;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ładnie podane! Robiłam kiedyś takie trufle, ale Twoje prezentują się zdecydowanie bardziej apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Kasza jaglana faktycznie zasługuje na ogromną uwagę.
    Wyglądają smakowicie.

    OdpowiedzUsuń
  10. czyli pierwsze kombinacje z jaglanej smakowite :)

    OdpowiedzUsuń