Krem z gryczanki kakao-kokos z pietruszką na serku homogenizowanym, podany z bananem, gruszką, kiwi (więcej na dnie), orzechami laskowymi, gorzką czekoladą i prażonymi wiórkami kokosowymi |
Przepis:
- 70g kaszy gryczanej niepalonej
- 2/3 szklanki wody
- około 150g serka homogenizowanego (lekkiego)
- pietruszka
- kakao, wiórki kokosowe, cukier trzcinowy (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Kaszę płuczemy, zalewamy wodą, zostawiamy na noc w lodówce. Pietruszkę podgotowujemy, blendujemy na gładki mus. Rano odlewamy nadmiar wody i płuczemy kaszę. Miksujemy z pozostałymi składnikami. Podajemy z dodatkami.
Pochmurny poranek za oknem, oby taka aura długo u nas nie pozostała. Dzisiaj czeka mnie siedem godzin w szkole. Sprawdzian, dwie kartkówki i pytanie... Jednak wiem, że ja nie mam czego się bać! Wyobrażam sobie co dopiero przeżywają teraz maturzyści. Bloggerki i nie tylko dacie sobie radę, trzymam kciuki! :)
Miłego dnia! :)
Uwielbiam Twoje pietruszkowe wariacje ;)
OdpowiedzUsuńJako maturzystka: nie dziękuję! :* i za Ciebie również trzymam kciuki :)
A ja uwielbiam twoje przyozdabianie nawet najprostszych dań :)
OdpowiedzUsuńAle ładnie udekorowane :)
OdpowiedzUsuńOo, bardzo ciekawy przepis! Muszę wypróbować coś takiego :)
OdpowiedzUsuńTo teraz oprócz kakao obowiązkowo jest też pietrucha? ;D
OdpowiedzUsuńKokos i kakao- muszę spróbować ;)
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńale uroczo wygląda ten kwiatek na górze :)
OdpowiedzUsuńale narobiłaś mi ochoty na takie lodówkowe śniadanie :)
OdpowiedzUsuńi znowu kwiatuszek z kiwi! chyba w końcu muszę udekorować tak moje śniadanie :)
OdpowiedzUsuń1 zdjęcie jest zachwycające, po prostu uwielbiam ten Twój sposób podawania śniadań, a dzisiaj to już w ogóle:)
OdpowiedzUsuńFaktycznie sporo ostatnio tych lodówkowych śniadań w koło. Ale ..ja pozostanę jeszcze przy ciepłych miseczkach póki co :)
OdpowiedzUsuńLodówkowe śniadania się przydają w takie ciepłe dni ;)
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu coś zrobić z moją gryką!