poniedziałek, 3 listopada 2014

118. Jedne z najlepszych

Ostatnio nie mogę się oderwać od mojego muesli. Ono ma naprawdę wiele zastosowań! Świetnie sprawdza się jako dodatek do dania, czy jego główny składnik, jak to było w przypadku tego placka. Tym razem jednak postanowiłam upiec coś na bazie tego cuda. Mała improwizacja, ale udana na 100%! Smaki kokosa, czekolady, orzechów i wanilii grały ze sobą bez żadnych zarzutów. Jeżeli jeszcze nie kombinowaliście z własną mieszanką, czy tą kupną koniecznie musicie coś z niej wyczarować. :)


Pełnoziarniste scones na bazie muesli Mixit, podane z
- twarogiem, miodem, bananem, gorzką czekoladą i wiórkami kokosowymi
- serkiem homogenizowanym waniliowym, gruszką, śliwką i muesli
- serkiem homogenizowanym waniliowym, gruszką, bananem i masłem orzechowym
- miodem, bananem, gruszką, śliwką i muesli
Kawa zbożowa z mlekiem
Przepis identyczny jak ten, lecz płatki owsiane i otręby zamieniłam na muesli. :)
6 lekcji w szkole - zaliczone. Teraz tylko odrobić wszystkie lekcje i mogę rozkoszować się poniedziałkiem! :D I tak zaraz będzie ciemno...
Miłego popołudnia! :)

14 komentarzy:

  1. te scones musiały być genialne!
    świetny pomysł :))

    OdpowiedzUsuń
  2. scones są na mojej liście śniadań do zrobienia, te twoje kuszą mnie jeszcze bardziej!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wcale nie tak dawno temu robiłam, a znów mam ochotę na scones :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam scones <3 a te dodatki , niebo :D

    OdpowiedzUsuń
  5. I jakoś ciężko egzystować, kiedy słońce zachodzi o 16.
    Jak zwykle obłędnie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Małe i urocze, a do tego pewnie takie pyszne. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super pomysł na wykorzystanie musli :-) musiało smakować rewelacyjnie, jak zwykle perfekcyjne podanie :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. ty to na serio jesteś pomysłowa dziewczyna xD

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak zwykle pyyysznie u Ciebie :) jestem pod wrażeniem tego śniadanka...

    OdpowiedzUsuń