Jednoporcjowa muffina bananowo-orzechowa podana z serkiem waniliowym homogenizowanym, bananem, gruszką, orzechami ziemnymi i masłem orzechowym |
To co zostało z muesli Mixit, gorące mleko |
Przepis:
- 1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- jajko
- 50-60 gram jogurtu naturalnego
- 1/2 banana
- łyżeczka masła orzechowego
- posiekane orzechy ziemne
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2-3 krople aromatu waniliowego
- 1/2 łyżeczki miodu
- 1/2 łyżeczki dobrej jakości oleju
Sposób wykonania:
Mokre składniki dokładnie ze sobą łączymy. Wszystkie suche składniki mieszamy i przesiewamy do mokrych, mieszamy delikatnie, lecz dokładnie. Banana rozgniatamy na papkę i dodajemy do masy, wraz z orzeszkami. Pieczemy w 180* około 35 minut w naczynku wyłożonym papierem do pieczenia i studzimy pewien czas w piekarniku. Podajemy z dodatkami.
Wczorajszy dzień był taki jak sobie zaplanowałam, zrobiłam porządki i odpoczęłam.
No i mamy czas zimowy, dzień krótki, stale zimno i ciemno. Ale ja tam czekam na śnieg! :D
Miłego dnia! Nie zapomnijcie o uśmiechach :)
Ale musiała być pyszna :)
OdpowiedzUsuńwygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuńzostaw mi kawałeczek tej muffiny! :*
OdpowiedzUsuńOj tam egoistyczne... najlepsze są! :D
OdpowiedzUsuńmuffina idealna <3
OdpowiedzUsuńuśmiexh już jest od rana :D
OdpowiedzUsuńa ten wypiek no rewelacja :)
Uwielbiam Twoje wypieki! :)
OdpowiedzUsuńMój ulubiony miks smaków ;)
OdpowiedzUsuńWszystko z maslem orzechowym biore w ciemno <3
OdpowiedzUsuńMasło orzechowe? Biorę to :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam twoje podania śniadań <3 !
OdpowiedzUsuńAle muffina :-) chcę taką na śniadanie :-) pyszności :-)
OdpowiedzUsuńNo pięknie, egoistyczne rozpieszczanie tylko własnej osoby też bardzo lubię! :)
OdpowiedzUsuń