niedziela, 1 marca 2015

209. Słodko - kwaśno

Podtrzymuję niedzielną tradycję i weekendowy poranek rozpoczynam wypiekiem. Tym razem zdecydowałam się na muffiny. Połączyłam dwa kontrastujące ze sobą smaki - słodkiego banana oraz kwaśną cytrynę. Za sprawą bezglutenowej mąki kukurydzianej muffiny nabrały słonecznego, żółtego koloru. Obowiązkowo podałam je z owocami - dojrzałym bananem, delikatną gruszką i soczystym kiwi. Nie mogło zabraknąć także domowego masła, tym razem arachidowego. Dodatkowo chrupiące orzechy i śniadanie gotowe! :)

Bananowo-cytrynowe kukurydziane muffiny podane z bananem, gruszką, kiwi, domowym masłem orzechowym, orzechami ziemnymi i brazylijskimi 

Trzeci dzień bez kakao! :D

Nie mogę uwierzyć, że już jutro obudzę się wcześnie rano, w pośpiechu zjem śniadanie i na siedem godzin powędruję do szkoły. Przydałby się jeszcze tydzień odpoczynku! :D
Ferie zakończę wypadem z przyjaciółkami, no i może trochę się pouczę... :D
Miłego dnia! :)

Zapraszam wszystkich do udziału w konkursie! :)

23 komentarze:

  1. Duet banan-cytryna do wypróbowania. Pięknie wygląda to wszystko razem. :)
    Udanego wypadu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo wiosennie, idealne śniadanie na 1 dzień marca ;)!

    OdpowiedzUsuń
  3. no tak wszystko co fajne szybko się kończy niestety ;/
    takie kolorowe babeczki to ja rozumię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. a te wszystkie dodatki obok jak uroczo wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj tak, też jestem za przedłużeniem ferii! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Czemu rezygnujesz z kakao? :D
    Twoje śniadanie są wybitnie podawane :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie rezygnuję! :D
      To moje małe uzależnienie :)

      Usuń
  7. Też miałam dzisiaj kwaskowate śniadanie :) Pyszności :D Lekkiego powrotu do szkoły :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetne babeczki, ostatnio polubiłam się bardzo z mąką kukurydzianą :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale mi się twoje dzisiejsze śniadanie skojarzyło z wiosną. Tak jakoś ta zieleń kiwi i ten odcień muffin. Jak dla mnie genialnie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Haha, gratulacje! Też muszę ograniczyć kakao, bo mam nadmiar magnezu w organizmie...
    Pięknie wyglądają muffinki :) Kolorowe!

    OdpowiedzUsuń
  11. Mmm, jak pysznie wyglądają te babeczki!

    OdpowiedzUsuń
  12. no takiego muffina, gdyby ktoś podrzucił, to bym chętnie zjadła :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Jeśli istnieje lepsze połączenie niż słodko-kwaśno to tylko słodko-słono :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Korzysyasz jeszcze z aska? :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Ale wiosennie u ciebie na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Wspaniale podałaś dodatk!:D

    OdpowiedzUsuń
  17. Daj mi koniecznie znać, jak znów będziesz robić takie cudne babeczki na śniadanie - to się zjawię :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Ja je chce !. normalnie idealne jedzonko ! ;3

    OdpowiedzUsuń