poniedziałek, 16 marca 2015

219. Bliźniaczka

Piątkowa drożdżówka tak mi posmakowała, że postanowiłam eksperymentować z nią dalej. Tym razem aromatyczną pomarańczę zastąpiłam cytryną, co okazało się być strzałem w dziesiątkę. Delikatne masło z orzechów laskowych zamieniłam tradycyjnym masłem arachidowym. W środku znalazła się także gorzka czekolada. Kakaową bułkę podałam obowiązkowo z owocami - słodkim bananem, dojrzałym kiwi oraz soczystym jabłkiem. Nie mogło zabraknąć także orzechów, oczywiście arachidowych. Takie wartościowe i smaczne wypieki mogę jeść codziennie! :)

Kakaowo-cytrynowa drożdżówka owsiana nadziana domowym masłem arachidowym i gorzką czekoladą podana z bananem, kiwi, jabłkiem i orzechami arachidowymi

Inspiracja

Rozpoczynamy kolejny tydzień!
Miłego dnia! :)

17 komentarzy:

  1. te drożdżówki wychodzą Ci coraz to lepsze :)
    miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta drożdżówka na mojej liście do zrobienia jest już kupę czasu. Czas się za nią wziąć :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę się w końcu pokusić o taką wersję śniadaniowej drożdżówki :) Twoje owocowe miksy na talerzu są niesamowite :)

    OdpowiedzUsuń
  4. oooo, koniecznie do zrobienia! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam wygląd twoich śniadań, świetne są te "owocowe warkocze" obok. Tak mi się kojarzą :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ale pulchniutka ta drożdżówka :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Cytrynowa drożdżówka? A to nowość! :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale pysznie! I tyle dodatków wokół. :)

    OdpowiedzUsuń
  9. i to się nazywa porządna drożdżówka!

    OdpowiedzUsuń
  10. nie ma to jak domowa drożdżówka na śniadanko <3

    OdpowiedzUsuń
  11. nadziana?! O.O
    chcęęęę! ♥

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie dziwię się, że ją powtórzyłaś, obie są rewelacyjne ♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Drożdżówka na śniadanie - lepiej być nie może :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Też bym mogła jeść takie pyszne wypieki codziennie!

    OdpowiedzUsuń