Kakaowo-cytrynowa drożdżówka owsiana nadziana domowym masłem arachidowym i gorzką czekoladą podana z bananem, kiwi, jabłkiem i orzechami arachidowymi |
poniedziałek, 16 marca 2015
219. Bliźniaczka
Piątkowa drożdżówka tak mi posmakowała, że postanowiłam eksperymentować z nią dalej. Tym razem aromatyczną pomarańczę zastąpiłam cytryną, co okazało się być strzałem w dziesiątkę. Delikatne masło z orzechów laskowych zamieniłam tradycyjnym masłem arachidowym. W środku znalazła się także gorzka czekolada. Kakaową bułkę podałam obowiązkowo z owocami - słodkim bananem, dojrzałym kiwi oraz soczystym jabłkiem. Nie mogło zabraknąć także orzechów, oczywiście arachidowych. Takie wartościowe i smaczne wypieki mogę jeść codziennie! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
te drożdżówki wychodzą Ci coraz to lepsze :)
OdpowiedzUsuńmiłego dnia!
Ta drożdżówka na mojej liście do zrobienia jest już kupę czasu. Czas się za nią wziąć :)
OdpowiedzUsuńMuszę się w końcu pokusić o taką wersję śniadaniowej drożdżówki :) Twoje owocowe miksy na talerzu są niesamowite :)
OdpowiedzUsuńoooo, koniecznie do zrobienia! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wygląd twoich śniadań, świetne są te "owocowe warkocze" obok. Tak mi się kojarzą :)
OdpowiedzUsuńale pulchniutka ta drożdżówka :D
OdpowiedzUsuńŚwietna tak samo jak ta z piątku :D
OdpowiedzUsuńCytrynowa drożdżówka? A to nowość! :D
OdpowiedzUsuńPorządna buła! :D
OdpowiedzUsuńAle pysznie! I tyle dodatków wokół. :)
OdpowiedzUsuńi to się nazywa porządna drożdżówka!
OdpowiedzUsuńnie ma to jak domowa drożdżówka na śniadanko <3
OdpowiedzUsuńnadziana?! O.O
OdpowiedzUsuńchcęęęę! ♥
Nie dziwię się, że ją powtórzyłaś, obie są rewelacyjne ♥
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com
Drożdżówka na śniadanie - lepiej być nie może :)
OdpowiedzUsuńTeż bym mogła jeść takie pyszne wypieki codziennie!
OdpowiedzUsuń