poniedziałek, 29 grudnia 2014

160. Z orzechów

Dzisiejszego ranka miałam ochotę trochę poeksperymentować, chciałam zrobić coś czego jeszcze nigdy nie próbowałam. Korzystając z leniwego poranka zabrałam się za naleśniki. Wiadomo, że naleśniki już jadłam i to nie jeden raz! Wpadłam na pomysł, aby mąkę częściowo zastąpić mielonymi orzechami i nadać śniadaniu mocno orzechowy akcent. Postawiłam na jedne z moich ulubionych orzechów, a mowa tutaj o włoskich, laskowych i migdałach. Przy smażeniu naleśników unosił się wspaniały orzechowy aromat. Warto było spędzić ranek nad patelnią. :)

Orzechowe naleśniki podane z
- serkiem kakaowym, bananem i orzechami laskowymi
- serkiem kakaowym, granatem i migdałami
- serkiem kakaowym, mandarynkami z puszki i orzechami włoskimi;
kawa zbożowa z mlekiem

Naleśniki zostały zrobione z mąki owsianej oraz mielonych orzechów włoskich, laskowych i migdałów.
Kakaowy serek to naturalny serek homogenizowany wymieszany z łyżeczką kakaa i małą ilością miodu. 

Miłego dnia! :)

20 komentarzy:

  1. już sobie wyobrażam jakie to musiało być pyszne i ten zapach *.*
    szkoda, że ja na orzechy jestem uczulona ;c

    OdpowiedzUsuń
  2. Naleśniki na bogato! Takie są najlepsze :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł z tymi orzechami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smacznie! :) muszę wypróbować takie naleśniki

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają smacznie ;) Dobry pomysł z tymi orzechami ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. A takich naleśników to ja jeszcze nie smażyłam! Smakowicie wyglądają. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ja często dodaję mąkę z orzechów arachidowych, ale nigdy nie mieliłam ich na świeżo ;) takie naleśniki musiały naprawdę dobrze smakować ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny pomysł z tymi orzechami, muszę to wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglądają przepysznie, wyobrażam sobie ten orzechowy smak!<3

    OdpowiedzUsuń
  10. W ciemno biorę wszytsko co ma w sobie dużo orzechów :D

    OdpowiedzUsuń
  11. jak zwykle do wyboru kilka opcji! pycha!!

    OdpowiedzUsuń
  12. Orzechowy aromat to dla mnie najlepsze, co może być w śniadaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  13. muszę spróbować dodać mielonych orzechów do naleśników :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Dla takiego zapachu warto się trochę pomęczyć :)

    OdpowiedzUsuń
  15. kolejna osoba dziś naleśnikuje :)
    obłędne!

    OdpowiedzUsuń
  16. Ja też zawsze każdego naleśnika podaję inaczej.
    Dodanie zmielonych orzechów to świetny pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Najlepsze naleśniki to te, które są podane różnorodnie! :)
    Muszę sobie poeksperymentować z mąką orzechową, bo siedzi w szafce zapomniana :)

    OdpowiedzUsuń
  18. twoje nalesniki sa zawsze super, tyle smakow maja, tak jest najlepiej! :)
    zapraszam na akcje: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń