W dzisiejszych scones postawiłam na prostotę. Były w pełni owsiane, bez żadnych dodatków. Oczywiście rano nałożyłam na nie co tylko chciałam, jako pierwsze w ręce wpadło mi masło orzechowe i tahini. Postanowiłam stworzyć dwa bardzo lubiane duety - banan i PB oraz gruszka i tahini. Gorąca herbata i nic więcej nie było mi potrzeba. :)
Owsiane scones podane z bananem, domowym masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi; gruszką, masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi; bananem, tahini, prażonym słonecznikiem i sezamem; gruszką tahini, prażonym słonecznikiem i sezamem, herbata Sekret Esmeraldy |
Ewa radziła mi połączyć mi tahini z miodem i tak zrobiłam. Smak był rewelacyjny, wrócę do tego duetu jeszcze nie jeden raz.
Święta nadchodzą wielkimi krokami. Już pora rozpocząć zakupowy szał i pakowanie prezentów. Tylko dlaczego ja wiecznie nie mam na nic czasu?
Miłego dnia! :)
JAKIE PYSZNE! :)
OdpowiedzUsuńJakie bogate w składniki :) wyglądają pyyysznie :)
OdpowiedzUsuńmałe dzieła sztuki na talerzu, a do tego smaczne ;)
OdpowiedzUsuńtyle dodatków na takich małych bułeczkach, same pyszności :)
OdpowiedzUsuńzgłodniałam od samego patrzenia! Kocham wszelkie bułeczki zwłaszcza z takimi dodatkami!
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie spróbowac tego połączenia!
OdpowiedzUsuńscones genialne :)
a ja też na nic nie mam czasu ostatnio :<
Zazdroszczę Ci tych wszystkich wypieków, na które sama nie mam za grosz czasu... :)
OdpowiedzUsuńSuperowe :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńjeszcze dwa dni i znajdziesz czas na wszystko, nawet na odpoczynek ;)
OdpowiedzUsuńTylko dwa dni - dasz radę :)
OdpowiedzUsuńA bułeczki rewelacyjne. I te dodatki :3
Wyglądają przepysznie, świetnie je podałaś!:)
OdpowiedzUsuńŚwietnie podane i bardzo apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńA ja myślałam, ze tahini łączyłam już ze wszystkim. A tu z miodem połączenie jeszcze mi nieznane :P Mówisz, ze upiekłaś nieegoistycznie, rozumiem, ze dla mnie :D
OdpowiedzUsuńAle pięknie ozdobione, aż szkoda je jeść :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam te Twoje scones! :)
OdpowiedzUsuńnarobilas mi ochoty na scones! <3
OdpowiedzUsuńTahini + syrop daktylowy polecam :)
OdpowiedzUsuńale kolorowo i apetycznie :)
OdpowiedzUsuń