środa, 10 czerwca 2015

268. Truskawki z kokosem

Jedno z najlepszych sezonowych połączeń to zdecydowanie - słodkie truskawki i aromatyczny kokos. Dzisiaj w owsiance, a dokładniej kremie owsianym. Gęstym, puszystym i jakże wartościowym. Gesty - za sprawą mąki kokosowej, puszysty - dzięki ubitemu białku, a wartościowy - przez nasiona chia. Całość oczywiście podana ze słodkimi truskawkami i bananem oraz bakaliami - chrupiącymi migdałami i nerkowcami. Bez kakao i czekolady też się da! :D

Kokosowo-bananowy krem owsiany z chia z ubitym białkiem jaja, podany z bananem, truskawkami, migdałami, nerkowcami, płatkami i wiórkami kokosowymi


Czas stanowczo za szybko upływa! Nie ma jednak co narzekać, trzeba go dobrze zagospodarować. 
Dzisiaj czeka mnie siedem godzin w szkole, aż tak strasznie jednak nie będzie. Gorzej jutro - sprawdzian i kartkówka. 
Słoneczny dzień się zapowiada, to dodaje pogody ducha! :) Jak tu się uczyć, gdy za oknem taka wakacyjna aura...
Miłego dnia :)

10 komentarzy:

  1. Ooo, posiłek idealny. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale intensywny kolor mają truskawki, boskie!:D

    OdpowiedzUsuń
  3. wow! cuudownie się prezentuje, owsiane kremy jedne z najlepszych <3

    OdpowiedzUsuń
  4. O tak! Truskawki i kokos to jeden z najlepszych połączeń w sezonie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. widząc zdjęcia zrobiłam się głodna, ale czytając co jest w miseczce decyduję, że chyba muszę zjeść podobne pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O, to połączenie, truskawki i kokos - bajeczne jest :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bajeczna miseczka!
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Kokos i truskawki - uwielbiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Musiał być pyszny! Chętnie bym zjadła taki krem :)

    OdpowiedzUsuń