poniedziałek, 12 października 2015

235. Racuchy z gruszką

Sezonowymi owocami o tej porze roku są oczywiście jabłka, gruszki i śliwki. Grzechem byłoby nie włączenie ich do swojego dziennego jadłospisu. Dzisiaj stawiam na słodkie gruszki prosto z działki. Dodałam je do drożdżowych, owsianych racuchów, tym razem w wersji kakaowej z dodatkiem mielonych orzechów laskowych oraz rodzynkami. Całość podałam z owocami - bananem i gruszką, a także z orzechami laskowymi. Obowiązkowo również z czekososem.

Kakaowo-orzechowe owsiane racuchy z gruszką i rodzynkami, podane z bananem, gruszką, orzechami laskowymi, płatkami owsianymi i czekososem

Za oknem przymrozek, aż nie chce wychodzić się na zewnątrz. No ale czy pogoda musi wpływać na nasze samopoczucie? Odpowiedź jest prosta. Z optymizmem idę do szkoły na sześć godzin, później na zebranie samorządu. Może uda mi się także wybrać się z przyjaciółkami do miasta na małe zakupy. No i muszę poświęcić trochę czasu na angielski... Czas goni!
Miłego dnia! :)

8 komentarzy:

  1. A ja się przyznam, że trochę o gruszkach zapomniałam... Niedobrze.
    Śniadanie prezentuje się znakomicie! Udanego dnia. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gruszka jest moją małą królową jesieni :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja uwielbiam jabłka i śliwki jesienne - to jest magia ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. Czas goni, ale trzeba być od niego szybszym ;)
    Muszę się w końcu zabrać za racuchy :D

    zapraszam:
    http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne nastawienie, grunt to dobrze i smacznie rozpocząć dzień :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Dawno nie robiłam tych puchatych racuchów! :)

    OdpowiedzUsuń