sobota, 28 listopada 2015

244. Te lepsze

Kiedy piekłam ostatnią jednoporcjową tartę? - Szczerze nie pamiętam - dlatego dzisiaj pojawia się na moim talerzu. Bo weekend to przecież czas na "te lepsze" poranki. Kakaowy spód tarty wykonałam z mąki orkiszowej, do ciasta dodałam także startą surową pietruszkę. Puszysty krem był kokosowy z aromatyczną nutą pomarańczy. Gotową tartę podałam z bananem oraz mandarynkami, a także z migdałami i wiórkami kokosowymi.

Kakaowa tarta orkiszowa z pietruszka, z kremem* kokosowo-pomarańczowymi, podana z migdałami, wiórkami kokosowymi, czekososem, bananem i mandarynką

*naturalny serek (Bieluch) + ubite białko + wiórki kokosowe + suszona skórka pomarańczy

Tydzień za tygodniem... Kto by pomyślał, że już niebawem rozpocznie się grudzień..?
Miłego dnia! :)

9 komentarzy:

  1. nie ma to jak zacząć weekend od pysznego ciacha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tyle pyszności w tej tarcie! <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja w sumie nigdy nie jadłam takiej tarty...Muszę sobie upiec :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smacznie!

    Zapraszam do konkursu na moim blogu! :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ile czasu zajęło Ci zrobienie tego śniadania (łącznie z pieczeniem)?

    OdpowiedzUsuń
  6. Też nie pamiętam kiedy piekłam taką tartę i narobiłaś mi na nią straszną ochotę!

    OdpowiedzUsuń
  7. Smak kremu wydaje się być obłędny :)
    http://iwonka-bloguje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszności i do tego zdrowe!

    OdpowiedzUsuń