niedziela, 15 listopada 2015

241. Kakao i kokos i kawa

Znów poranek spędzam nad patelnią i znów smażę placki. Tym razem w ciemnej wersji - kakaowe z aromatyczną kokosową nutą. Wykonane z mąki kukurydzianej, na naturalnym kefirze z kawałkami dojrzałego banana. Podane także z bananem oraz obowiązkowo z bakaliami - migdałami. Dodatkowo zimny, kakaowo-kawowy koktajl na bazie kefiru. Prosto i bez wymysłów.

Kakaowo-kokosowe placki kukurydziane na kefirze z kawałkami banana, podane z bananem, migdałami, wiórkami kokosowymi i mielonymi migdałami;
koktajl kakao-kawa

Nie wiem kiedy minął kolejny tydzień listopada! Ten jak poprzednie - pracowity i zabiegany. Tylko środa była chwilą odpoczynku. Myślę, że po świętach wszystko się unormuje, a ja nie będę miała tylu obowiązków co do tej pory.
Muszę także wziąć się trochę za naukę, ten semestr będzie wyjątkowo krótki. Moje województwo ferie będzie miało w pierwszym terminie.
Szkoła, różnego typu zajęcia, próby, odpoczynek, przyjaciele, przyjemności... na razie udaje mi się to wszystko połączyć!
Miłego dnia! :)

8 komentarzy:

  1. Ja nie wiem gdzie mi sobota uleciala, a tydzien sie dłużył az nadto ;) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Czas leci nieubłaganie niestety, ale przy takim śniadaniu warto się zatrzymać :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czas pędzi, to fakt, ale dobrze, że udaje Ci się wszystko połączyć :)
    Ten koktajl brzmi bardzo dobrze :D

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam kukurydziane słodkości- są zawsze takie delikatne i lekkie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kakao, kokos i kawa brzmi jak trio idealne ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie pamiętam kiedy jadłam placki na śniadanie. Taką wersję chętnie bym skosztowała :)

    OdpowiedzUsuń