wtorek, 19 stycznia 2016

248. Serniczek

Po długiej przerwie piekę serniczek. Tym razem słodki za sprawą banana i aromatyczny za sprawą kokosa. Na mocno kakaowym spodzie, z mąki żytniej. Gotowy serniczek podałam z owocami - kiwi oraz bananem. Nie zabrakło także orzechów - dzisiaj włoskich oraz czekososu. Do powtórzenia!

Bananowo-kokosowy serniczek na kakaowym żytnim spodzie, podany z bananem, kiwi, orzechami włoskimi, czekosoem i wiórkami kokosowymi

Przede mną kolejny dzień ferii.
Miłego dnia! :)

sobota, 16 stycznia 2016

247. Znów?

Rozstania i powroty... To w moim przypadku bardzo częsta sprawa.
Wytłumaczeniem na brak obecności na blogu jest to co zwykle - brak czasu. Teraz tak dużo się dzieje, że nie mam nawet wolnej chwili tylko dla mnie.

Dziś jednak pojawiam się z nie byle jakim śniadaniem - jednoporcjową szarlotką. Ciasto wykonałam z mąki żytniej, część - z dodatkiem naturalnego kakao, drugą - z dodatkiem aromatycznego kokosa. Ciasto podałam z jabłkiem oraz kiwi, a także z orzechami włoskimi i czekososem.Jabłko, kakao i kokos świetnie się razem skomponowały. Na pewno powtórzę ten wypiek.

Jednoporcjowa żytnia szarlotka kakaowo-kokosowa podana z jabłkiem, kiwi, orzechami włoskimi i czekososem

Dzisiaj już rozpoczynam ferie zimowe, mam nadzieję, że przez ten czas uda mi się częściej odwiedzać to miejsce.
Miłego dnia! :)