sobota, 16 stycznia 2016

247. Znów?

Rozstania i powroty... To w moim przypadku bardzo częsta sprawa.
Wytłumaczeniem na brak obecności na blogu jest to co zwykle - brak czasu. Teraz tak dużo się dzieje, że nie mam nawet wolnej chwili tylko dla mnie.

Dziś jednak pojawiam się z nie byle jakim śniadaniem - jednoporcjową szarlotką. Ciasto wykonałam z mąki żytniej, część - z dodatkiem naturalnego kakao, drugą - z dodatkiem aromatycznego kokosa. Ciasto podałam z jabłkiem oraz kiwi, a także z orzechami włoskimi i czekososem.Jabłko, kakao i kokos świetnie się razem skomponowały. Na pewno powtórzę ten wypiek.

Jednoporcjowa żytnia szarlotka kakaowo-kokosowa podana z jabłkiem, kiwi, orzechami włoskimi i czekososem

Dzisiaj już rozpoczynam ferie zimowe, mam nadzieję, że przez ten czas uda mi się częściej odwiedzać to miejsce.
Miłego dnia! :)

9 komentarzy:

  1. Ale dawno nie jadłam szarlotki...

    OdpowiedzUsuń
  2. Ty lepiej przepis mi podaj a nie :D


    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealna rozpoczęcie ferii :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł na taką jednoporcjową :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Już ferie? W sumie to świetna okazja by więcej poeksperymentować w kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I świetna okazja, by podzielić się z nami przepisem ;)

      Usuń