piątek, 24 kwietnia 2015

243. Pietruszka w omlecie

Skoro pietruszka świetnie sprawdza się jako dodatek do owsianki, czemu by nie dorzucić jej do innych słodkich śniadań. Dzisiaj postanowiłam dodać ją do omleta biszkoptowego. Postawiłam na mój ulubiony duet - naturalne kakao wraz z aromatycznym kokosem. Dzięki mące owsianej, biszkopt był jeszcze bardziej wartościowy. Całość podałam obowiązkowo z owocami - słodkim bananem, soczystym kiwi oraz delikatną gruszką, a także z chrupiącymi migdałami i kremowym masłem migdałowym. Muszę częściej eksperymentować z tym warzywem. :)

Owsiany omlet biszkoptowy kakao-kokos z pietruszką, podany z bananem, kiwi, gruszką, domowym masłem migdałowym, migdałami i prażonymi wiórkami kokosowymi


Wczorajszy dzień spędziłam nad książkami. W środę jednak wybrałam się z przyjaciółkami do Poznania na małe zakupy. Oczywiście upolowałam kilka bluzek i nawet kupiłam buty. Także te dni, uważam za bardzo udane. Dzisiaj wracam już do szkoły, na szczęście czeka mnie tylko 6 "luźnych" lekcji.
Jutro będę już w górach. Wyjeżdżam na kilka dni, aby odciąć się chociaż trochę od codziennej monotonii. Tak więc robię także kilkudniową przerwę od bloga. Mam nadzieję, że to będzie bardzo miło spędzony czas i uda mi się trochę odpocząć! :)
Miłego dnia! :)

wtorek, 21 kwietnia 2015

242. Powtórka

To śniadanie już u mnie gościło i to nie tak dawno. Jednak gdy nie wiem na co mam ochotę, stawiam na proste, sprawdzone smaki. Mowa tutaj o niezawodnej owsiane, a dokładniej gęstym kremie owsianym. Zdecydowałam się na jedno z moich ulubionych połączeń - naturalne kakao oraz aromatyczny kokos. Do kremu dodałam także delikatną pietruszkę i ubite białko jaja. Całość podałam obowiązkowo z owocami - dojrzałym bananem, soczystym kiwi oraz gruszką, a także z chrupiącymi migdałami, gorzką czekoladą oraz kremowym masłem migdałowym. :)

Owsiany krem kakao-kokos z pietruszką i ubitym białkiem jaja, podany z bananem, kiwi, gruszką, domowym masłem migdałowym, migdałami, gorzką czekoladą i prażonymi wiórkami kokosowymi

A dzisiaj mam dzień wolny - gimnazjaliści piszą testy. Jutro prawdopodobnie wybiorę się z przyjaciółkami do Poznania na małe zakupy. Do szkoły wracam dopiero w piątek, więc mam trochę czasu dla siebie. Dzisiaj odrobię wszystkie lekcję, by nie musieć się nimi przejmować.
Miłego dnia! :)

Czy ktoś może zna się trochę na grafice? Chciałabym zmienić trochę wygląd, szablon bloga, a kompletnie się na tym nie znam. 

poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Muffiny niczym szarlotka

Już dzisiaj ponownie umieszczam przepis na muffiny. Przygotowuje je specjalnie na konkurs organizowany przez Magdalenę. Tym razem postawiłam na zbite, wilgotne babeczki. Smakiem nie wiele odbiegają od tradycyjnej szarlotki. Czuć w nich nutę cynamonu oraz aromatyczną gałkę muszkatołową. Wierzch obficie posypałam chrupiącą kruszonką. A dzięki mące owsianej, muffiny te mają wiele wartości odżywczych. Jedzone na trawie, w słońcu smakują najlepiej! :)




Przepis:

Ciasto:
Kruszonka:
Sposób przygotowania:

Z podanych składników ugnieść kruszonkę.
Do musu jabłkowego dodać sodę, dokładnie wymieszać. W misce połączyć olej kokosowy z cukrem, ubijać. Stopniowo wmieszać jajko. Przez sito przesiać mąkę, cynamon oraz gałkę muszkatołową. Cały czas mieszając, dodawać stopniowo mus jabłkowy. Do foremek przełożyć ciasto, wierzch posypać kruszonką. Piec około 20 minut w 180*
Z podanych składników wychodzi około 14 babeczek.



A na śniadanie dzisiaj - owsiany shake z przepisu Natalii. W mojej wersji - kakao, kokos, masło migdałowe i banan.
Miłego dnia! :)

niedziela, 19 kwietnia 2015

Konkursowe muffiny

Jakiś czas temu Magdalena ogłosiła na swoim blogu konkurs. Postanowiłam, że wezmę w nim udział. Nigdy wcześniej nie podejmowałam się kulinarnych konkursów, ale pomyślałam, że zawsze warto spróbować. Z tej okazji upiekłam dzisiaj wartościowe muffiny. Oczywiście mocno czekoladowe. W środku ukryłam aromatyczny waniliowy budyń. Babeczki wyszły bardzo pulchne, a jednocześnie delikatne. Na piknik - idealne! Do ich upieczenia korzystałam z produktów sklepu Owocowy Raj, serdecznie polecam! :)



Przepis:

Muffiny:

Budyń waniliowy
Sposób przygotowania:

Około 200ml mleka wymieszać z żółtkiem, cukrem i wanilia. Zagotować. W pozostałym mleku rozprowadzić skrobię. Mieszankę wlewać po woli do mleka, energicznie mieszając. Gotować budyń do zagęszczenia.

Do miski przesiać przez sito mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodać olej kokosowy, cukier oraz jaja. Mikserem ubijać na gładki krem. Wmieszać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę gorzką oraz mleczną. Do papilotek nakładać ciasto, następnie budyń i znowu czekoladowe ciasto. Piec około 20 minut w 180*.  
Całość można posypać wiórkami kokosowymi, orzechami lub cukrem pudrem.
Z podanego przepisu wychodzi około 14 babeczek.



sobota, 18 kwietnia 2015

241. Z patelni

Jak zawsze sobotni poranek spędzam nad patelnią. Ostatnio smażyłam naleśniki, jeszcze dawniej placki, dzisiaj jednak postawiłam na zapomniane przeze mnie serniczki. Zdecydowałam się na mocno kakaową wersję, w środku ukryłam gorzką czekoladę, a całość dodatkowo panierowałam w aromatycznych wiórkach kokosowych. Użyłam wartościowej mąki owsianej. Serniczki z patelni podałam obowiązkowo z owocami - słodkim bananem i soczystym kiwi. Nie mogło zabraknąć także chrupiących migdałów oraz domowego masła migdałowego. Jedne z najlepszych serniczków! :)

Kakaowe owsiane serniczki z patelni nadziane gorzką czekoladą, we wiórkach kokosowych, podane  z bananem, kiwi, migdałami i domowym masłem migdałowym  


Polecam dodatkowo zmielić twaróg, serniczki wychodzą wtedy bardzo kremowe i delikatne! Serniczki smażone są na oleju kokosowym.

Szybko minął ten tydzień. Następny zleci pewnie jeszcze prędzej, tym bardziej, że do szkoły idę tylko w poniedziałek i piątek. Dzisiaj biorę się lekcje i naukę. Ale tak to jest jeśli zostawiam wszystko na ostatnią chwilę. Za chwilę trochę posprzątam i upiekę babeczki. Sobota zapowiada się przyjemnie.
Miłego dnia! :)

czwartek, 16 kwietnia 2015

240. Jaglana z piekarnika

Kaszę jaglaną jem bardzo często, najczęściej jednak w wersji wytrawnej. Dzisiejszego ranka postanowiłam zapiec tę kaszę, oczywiście na słodko. Zdecydowałam się na jedno z moich ulubionych połączeń - kakao z aromatyczną pomarańczą. Sezon na cytrusowe owoce powoli się już kończy, więc trzeba korzystać! Sernikową kaszę nadziałam domowym masłem orzechowym. Wierzch posypałam chrupiącymi orzechami arachidowymi. Całość podałam ze słodkim bananem, soczystym kiwi oraz aromatyczną pomarańczą. Stanowczo za rzadko jadam jaglaną w takiej odsłonie! :)

Zapiekana kasza jaglana kakaowo-pomarańczowa z naturalnym serkiem homogenizowanym nadziana domowym masłem orzechowym, z orzechami arachidowymi podana z bananem, kiwi, pomarańczą

Inspirowałam się moim poprzednim przepisem na pieczoną owsiankę. Płatki owsiane zamieniłam na ugotowaną na soku pomarańczowym kaszę jaglaną oraz zmieniłam dodatki.

Jest lepiej! :) Dzisiejszy dzień zapowiada się przyjemnie. Jednak obawiam się trochę kartkówki z chemii, dlatego liczę na Wasze kciuki!
Miłego dnia! :)

środa, 15 kwietnia 2015

239. Scones

Dwa dni przypomniałam sobie smak wartościowych trufli owsianych, dzisiaj jednak przypominam sobie owsiane bułeczki, tak zwane scones. Bardzo dawno ich nie piekłam i nawet o nich zapomniałam. Postawiłam na mocno kakaową wersję z aromatyczną nutą cytryny. Bułeczki podałam obowiązkowo z owocami - słodkim bananem i soczystym kiwi. Jedna z domowym masłem orzechowym oraz chrupiącymi orzechami arachidowymi, druga zaś z domowym masłem z orzechów włoskich i oczywiście orzechami włoskimi. Postanawiam częściej piec scones! :)

Owsiane scones kakaowo-cytrynowe podane z bananem, kiwi, skórką cytryny, domowym masłem orzechowym, orzechami arachidowymi, domowym masłem z orzechów włoskich i orzechami włoskimi

Przepis:
  • 30g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 35g mąki owsianej
  • 15g płatków owsianych
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • "czubata" łyżeczki naturalnego serka homogenizowanego
  • dwie łyżki mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • kakao, skórka cytryny, cukier trzcinowy (opcjonalnie)
Sposób wykonania:

Płatki owsiane zalewamy odrobiną wrzątku (2 łyżki), by lekko napęczniały. Mieszamy ze sobą suche składniki, dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Formujemy dwie bułeczki. Pieczemy około 15 minut w 190*.

Ostatnie dwa dni nie zaliczam do tych najlepszych. Jednak dzisiaj jest dzisiaj, nie wczoraj, czy przed wczoraj. Muszę skupić się na teraźniejszości, a przeszłość zostawić za sobą. Nie skupiać się na błędach i nie zapominać o pozytywach. Ostatnio mój optymizm nieco zmalał, muszę to odbudować.
Siedem godzin w szkole - jak ja to kocham!
Miłego dnia! :) 

poniedziałek, 13 kwietnia 2015

238. Powracają

Kiedy pierwszy raz lepiłam trufle przepisu Darii, wiedziałam, że na pewno do niech wrócę. Korzystając z leniwego wieczoru zabrałam się za nie właśnie wczoraj. Postawiłam na kakaowe smaki, z nutą aromatycznych orzechów oraz kwaśnej cytryny. Całość komponowała się bez zastrzeżeń. Nie mogło zabraknąć także owoców - dojrzałego banana oraz soczystego kiwi. Takie wartościowe trufle mogłabym jeść bez przerwy! :)

Owsiane trufle kakao-masło orzechowe-cytryna obtoczone z orzechach arachidowych podane z bananem i kiwi


Rozpoczynamy kolejny tydzień! Do wakacji coraz bliżej! :D
Dzisiaj zabiegany dzień. W szkole niestety 7 godzin, czego nienawidzę. Na szczęście nie mam zapowiedzianych żadnych sprawdzianów czy kartkówek, chyba, że któryś z nauczycieli postanowi zrobić nam niespodziankę. Po południu wybieram się na małe zakupy do sąsiedniego miasta w poszukiwaniu butów. No i muszę znaleźć chwilę na naukę angielskiego na wtorkową poprawę sprawdzianu! Dam radę! :)
Miłego dnia! :)

niedziela, 12 kwietnia 2015

237. Nienudne połączenie

Sobotni wieczór spędzam w kuchni, by dzisiejszego ranka móc cieszyć się wartościowymi muffinami. Postawiłam na jedno z moich ulubionych zestawień, które nigdy mi się nie znudzi. Połączyłam naturalne kakao z aromatyczną kokosową nutą. Babeczki upiekłam z mąki ryżowej, dzięki czemu były delikatne. Obowiązkowo podałam je z owocami, tym razem słodkim bananem oraz soczystym kiwi. Nie zabrakło także domowego masła migdałowego, chrupiących migdałów oraz gorzkiej czekolady. (W końcu dzisiaj jest jej dzień!) 


Ryżowe muffiny kakaowo-kokosowe podane z bananem, kiwi, masłem migdałowym, migdałami i gorzką czekoladą

Przepis:
  • 40g mąki ryżowej
  • 20g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • jajko
  • 2 łyżki serka homogenizowanego
  • 1-2 łyżki mleka
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenie
  • szczypta sody oczyszczonej
  • cukier trzcinowy, kakao, wiórki kokosowe (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:

Jajko, serek i olej miksujemy. Przesiewamy mąki, proszek, sodę, cukier miksujemy. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej kakao. Ciasto przekładamy do foremek na zmianę tworząc zebrę. Pieczemy około 20 minut w 180*.


Wczorajszy słoneczny dzień minął fantastycznie. Wybrałam się na długi spacer z przyjaciółkami. W między czasie trochę sprzątałam, gotowałam i tak przeleciał cały dzień. Dzisiejsze plany ciut ambitniejsze, mam trochę rzeczy do zrobienia, więc nie ma czasu na leniuchowanie. Pogoda trzyma na duchu! :)
Miłego dnia! :)

sobota, 11 kwietnia 2015

236. Trudniejszy temat

Jak zawsze sobotni poranek wykorzystuję na bardziej wyszukane śniadanie. Chciałam usmażyć naleśniki, ale na tradycyjne nie miałam ochoty. Postanowiłam zrobić mocno pomarańczowe naleśniki na naturalnym soku. Tym razem owsiane z aromatyczną drożdżową nutą. Miałam małe problemy nad patelnią, naleśniki było bardzo trudno przewrócić. Na szczęście dałam radę. Podałam je z naturalnym serkiem homogenizowanym z dodatkiem gorzkiego kakao, owocami - słodkim bananem, soczystą pomarańczą oraz kwaśnym kiwi i obowiązkowo z orzechami laskowymi. Było warto natrudzić się nad patelnią! :)

Pomarańczowe naleśniki* drożdżowe, owsiane podane z serkiem kakaowym, pomarańczą, bananem, kiwi, orzechami laskowymi i ziarnem kakaowca
*na soku pomarańczowym i skórą pomarańczy

Piękna pogoda za oknem, to i humor lepszy! Trzeba wykorzystać taką aurę i wybrać się może na rowery, nad jezioro, do parku, gdziekolwiek! :)
Pamiętajcie, jutro dzień czekolady! :D
Miłego dnia! :)

piątek, 10 kwietnia 2015

235. Z piekarnika

Dzisiaj bardzo podobnie jak wczoraj - owsianka. Także z dodatkiem naturalnego kakao i aromatyczną kokosową nutą. Dodatki również identyczne - chrupiące migdały, gorzka czekolada oraz domowe masło migdałowe. Nie zabrakło też słodkiego banana oraz soczystego kiwi. Różnica tkwi jednak w tym, że ta owsianka jest piekarnika. Zapieczona z naturalnym serkiem homogenizowanym, dzięki czemu była bardzo kremowa i delikatna. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, to nie macie na co czekać! :)

Pieczona owsianka kakao-kokos z serkiem homogenizowanym nadziana gorzką czekoladą i masłem migdałowym z migdałami, wiórkami kokosowymi, bananem i kiwi

Przepis:
  • 50-55g płatków owsianych
  • łyżeczka mąki owsianej
  • 1/3 szklanki mleka
  • 140g serka naturalnego homogenizowanego
  • białko jaja
  • kakao
  • wiórki kokosowe
  • cukier trzcinowy
  • masło migdałowe, gorzka czekolada (opcjonalnie)
  • migdały (na wierzch)
Sposób wykonania:

Płatki owsiane zalewamy na noc mlekiem. Rano serek mieszamy z kakao, wiórkami kokosowymi, cukrem, białkiem jaja i dodajemy napęczniałe płatki. Do lekko natłuszczonego naczynka (olej kokosowy) dajemy połowę masy owsianej, później masło migdałowe i gorzką czekoladę, następnie resztę owsianki. Wierzch posypujemy migdałami oraz wiórkami kokosowymi. Pieczemy około 30 minut w 180*. Najlepiej zjeść jeszcze ciepłe!

Wczorajszy dzień w pełni udany. Sprawdzian napisany prawdopodobnie na 4, więc dałam radę. Na popołudniowych drzwiach otwartych wszystko poszło po mojej myśli. Mimo pewnych wątpliwości co do tekstu piosenki, nie zawiodłam. Zabrakło tylko czasu na naukę,,, Ale to się nadrobi!
Dzisiaj mamy piątek, więc za kilka godzin rozpoczynamy weekend. Za oknem piękna pogoda, aż chce się żyć! :)
Miłego dnia! :)

czwartek, 9 kwietnia 2015

234. Niezawodna

Zabiegany czwartek rozpoczynam niezawodną owsianką, a dokładniej kremem owsianym. Postawiłam na jedno z moich ulubionych połączeń - naturalne kakao z aromatyczną kokosową nutą. Do owsianki po raz kolejny dodałam warzywo, tym razem delikatną pietruszkę, a także ubite białko jaja. Gęsty krem podałam obowiązkowo z owocami - słodkim bananem, kwaśną śliwką oraz dojrzałą gruszką. Dorzuciłam jeszcze gorzką czekoladę, chrupiące migdały oraz kremowe masło migdałowe. 

Owsiany krem z chia kakao-kokos z pietruszką i ubitym białkiem podany z bananem, gruszką, śliwką, domowym masłem migdałowym, migdałami, gorzką czekoladą i prażonymi wiórkami kokosowymi

Ciężki dzień się szykuje. Za dosłownie chwilę piszę sprawdzian. Po południu śpiewam na drzwiach otwartych mojej szkoły. Muszę jeszcze znaleźć chwilę na obowiązki, naukę, internety, gotowanie, jogę, no i odpoczynek! Ale ja lubię takie dni, chociaż nie mam czasu na nudę i niepotrzebne, błahe przemyślenia. Tak więc szykuję się do szkoły! Jak to dobrze, że wędruję do niej zaledwie 3 minuty! :)
Miłego dnia! :)

wtorek, 7 kwietnia 2015

233. Kokosowe

Wtorkowy, leniwy poranek spędzam nad patelnią. Postawiłam na delikatne placki na naturalnym serku homogenizowanym. Tym razem nie z dodatkiem kakao, a z aromatyczną kokosową nutą. Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie dodała do nich chociaż odrobiny gorzkiej czekolady. Owsiane placki podałam oczywiście z owocami - słodkim bananem, kwaśną śliwką oraz dojrzałą gruszką. Domowe masło migdałowe i chrupiące migdały dodatkowo dopełniły całość. :)

Owsiane placki kokosowe na serku homogenizowanym z gorzką czekoladą podane z bananem, gruszką, śliwką, domowym masłem migdałowym, migdałami i prażonymi wiórkami kokosowymi 

Święta, święta i po świętach! To powiedzenie zawsze idealnie się sprawdza. Tegoroczne święta minęły mi fantastycznie. Pierwszy dzień spędzony przy stole z całą rodziną, drugi zaś z najbliższymi na basenie w Poznaniu. Podczas takich wyjazdów nie dość, że się świetnie bawimy, to także bardzo się do siebie zbliżamy. Dzisiaj już po wszystkim, szkoda, że ten czas tak szybko mija!
Jutro już do szkoły! Na wejściu sprawdzian z historii, więc trzeba przysiąść trochę do książek. A w czwartek mam występ, a piosenki jeszcze nie umiem!
Miłego dnia! :)

sobota, 4 kwietnia 2015

232. Wesołych!

Mój pierwszy krem z surowej gryczanki był kakaowy, zaś drugi kokosowo - cytrynowy. Dzisiaj postanowiłam zrobić trzecią wersję tego kremu, połączyłam ze sobą wszystkie dotychczasowe smaki - naturalne kakao, delikatny kokos oraz aromatyczną cytrynę. Tym razem do kaszy dodałam niezawodną ricottę, sprawiła, że krem był lekki, lecz jednocześnie bardzo gęsty. Całość podałam obowiązkowo z owcami - słodkim bananem, soczystym kiwi oraz dojrzałą gruszką. Nie zabrakło także chrupiących migdałów oraz gorzkiej czekolady. Domowe masło migdałowe, które wczoraj ukręciłam, pasowało idealnie. Stanowczo za rzadko robię te kremy! :)

Krem z gryczanki z ricottą kakao-kokos-cytryna podany z bananem, kiwi, gruszką (na dnie), domowym masłem migdałowym, migdałami, gorzką czekoladą, prażonymi wiórkami kokosowymi

Dzisiaj przede wszystkim chciałam życzyć Wam Wesołych Świąt! Niech Wielkanoc będzie magiczna, spędzona w gronie najbliższych! Duużo uśmiechu i mało smutków! :)

Miłego dnia! :)

piątek, 3 kwietnia 2015

231. Kakao - pomarańcza

Korzystając z leniwego poranka postanowiłam trochę poeksperymentować, zdecydowałam się na drożdżowe placki, tak zwane racuchy. Wczorajsze połączenie naturalnego kakao ze słodką pomarańczą okazało się być strzałem w dziesiątkę, dzisiaj również postawiłam na to zestawienie. Czekoladowe racuchy podałam obowiązkowo z owocami - dojrzałym bananem, soczystym kiwi oraz słodką pomarańczą. Z pośród domowych maseł orzechowym dzisiaj sięgnęłam po jedno z moich ulubionych - z orzechów włoskich. Całość posypałam dodatkowo chrupiącymi orzechami i surowym ziarnem kakaowca. :)

Kakaowo-pomarańczowe* racuchy kukurydziane z gorzką czekoladą podane z bananem, kiwi, pomarańczą, domowym masłem z orzechów włoskich, orzechami włoskimi i ziarnem kakaowca
*na soku pomarańczowym, ze skórą pomarańczy

Dzisiejszy dzień zapowiada się pracowicie. Święta tuż, tuż, a jeszcze tyle rzeczy do zrobienia! Za dosłownie chwilę wybieram się do miasta na zakupy, mam nadzieję, że upoluję coś fajnego! :)
Miłego dnia! :)

czwartek, 2 kwietnia 2015

230. Proste, rozgrzewające

Pogoda za oknem wciąż nie dopisuje. W takie dni zawsze mam ochotę na proste, rozgrzewające śniadanie. Jednym z nich jest owsianka, a dokładniej gęsty krem owsiany. Postawiłam na połączenie naturalnego kakao wraz ze słodką pomarańczą. Do kremu dodałam także niezawodną marchewkę oraz ubite białko jaja. Całość podałam oczywiście z owocami - dojrzałym bananem, soczystym kiwi i słodką pomarańczą. Nie zabrakło również orzechów, tym razem arachidowych, gorzkiej czekolady i domowego masła orzechowego. :)

Owsiany krem kakaowo-pomarańczowy z marchewką i ubitym białkiem jaja, podany z bananem, kiwi, pomarańczą, domowym masłem orzechowym, orzechami arachidowymi i gorzką czekoladą

Przepis:
  • około 45g płatków owsianych
  • około 10g ziarenek chia
  • szklanka mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • marchewka
  • skórka otarta z połowy pomarańczy
  • "czubata" łyżeczka kakao
  • cukier trzcinowy (opcjonalnie)
  • białko jaja
Sposób przygotowania:

Mleko wraz z wodą zagotowujemy, dodajemy płatki oraz chia, gotujemy chwilę. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach i dodajemy do owsianki wraz z kakao, skórą pomarańczy u cukrem. Gotujemy chwilę i odstawiamy do napęcznienia. Następnie blendujemy owsiankę na krem. Odstawiamy na noc. Rano podgrzewamy, dodajemy odrobinę mleka do odpowiedniej konsystencji. Białko ubijamy na sztywną pianę. Garnek ściągamy z palnika, mieszamy delikatnie z białkiem, znów chwilę podgotowujemy. Podajemy z dodatkami.

Miłego dnia! :)